Homeopathie en mannen

Eén van de zaken die mannen lichamelijk onderscheidt van vrouwen is de prostaat. De vergroting van deze prostaat is voor veel oudere mannen een lastige kwaal. De klassieke homeopathie biedt gelukkig enkele natuurlijke middelen om deze medische klacht te behandelen.

Integraal en mannenzaken

In de ons omringende landen en de Verenigde Staten is het voor artsen steeds gebruikelijker om alternatieve therapieën te integreren in de bestaande gezondheidszorg. Deze aanpak blijkt medisch effectief, patiëntvriendelijk en bovendien kostenbesparend.
De Nederlandse overheid loopt nogal achter bij deze ontwikkelingen, toch zijn er lichtpuntjes: onderzoeksorganisatie ZonMw publiceerde recent een onderzoek waaruit bleek dat het [...]

Integraal en mannenzaken - Lees verder

Homeopathie en prostaatvergroting

In deze artikelenreeks kwamen al meerdere onderwerpen aan bod die speciaal voor vrouwen interessant zijn, zoals zwangerschap, bevalling en de overgang. Deze keer een aflevering over klachten door een vergrote prostaat, een echte mannenkwaal om de simpele reden dat alleen mannen een prostaat bezitten. Deze walnoot/kastanjegrote klier zit om het urinekanaal heen bij de uitgang van de blaas en wordt daarom pro-staat, voorstanderklier, genoemd. De prostaat produceert een soort vocht, dat ervoor zorgt dat het transport en de kwaliteit van het sperma tijdens een zaadlozing wordt verbeterd.

Homeopathie en prostaatvergroting - Lees verder