Hoofdpijn en migraine

Het is een klacht waar bijna iedereen wel eens last van heeft: hoofdpijn. Wanneer de pijn zeer hevig wordt of er zelfs sprake is van migraine, hebben veel patiënten behoefte aan een snelle behandeling van hun klachten. Een deel daarvan komt dan op consult bij de homeopaat. Gelukkig biedt de klassieke homeopathie een aantal oplossingen voor hoofdpijn en migraine.

Migraine

Tijdens de landelijke maand van de hoofdpijn is al veel aandacht besteed aan de reguliere behandeling van diverse soorten hoofdpijn; in dit stukje wil ik wat dieper ingaan op de homeopathische behandeling van twee soorten hoofdpijn: de klassieke migraine en de veel minder bekende clusterhoofdpijn.

Migraine - Lees verder

Hoofdpijn

Er bestaan haast evenveel soorten hoofdpijn als dat er mensen zijn; soms is er een duidelijke oorzaak voor de hoofdpijn zoals een voorhoofdsholteontsteking, een val of (zeldzaam) een hersenaandoening, maar bij de meest voorkomende vormen van hoofdpijn zoals migraine en spanningshoofdpijn blijkt de oorzaak helemaal niet zo duidelijk te zijn.

Hoofdpijn - Lees verder