Homeopathie op reis en vakantie

Wanneer u op reis of met vakantie gaat, is het lastig om even bij uw arts langs te gaan wanneer u onverhoopt ziek wordt. En dat terwijl u, naast de dagelijkse risico’s, juist tijdens het reizen extra veel kans maakt om een ziekte op te lopen. Voedselvergiftiging, een zonnesteek of de beet van een venijnig insect bijvoorbeeld, maar ook typische reisziektes als wagenziekte en vliegangst. Om u gedurende uw reis en vakantie te behoeden voor onaangename verrassingen, biedt de klassieke homeopathie een aantal opties.

Homeopathie bij Lyme, de tekenbeetziekte

In het plaatsje Old Lyme aan de oostkust van de Verenigde Staten begon het rond 1975 op te vallen dat wel erg veel kinderen last kregen van reumatische klachten. Het duurde nog vele jaren voordat hiervoor een verklaring werd gevonden. Het bleek dat de kinderen ziek waren geworden na besmetting met een agressieve variant van de spiraalvormige Borreliabacterie.

Homeopathie bij Lyme, de tekenbeetziekte - Lees verder

Homeopathie van A tot Z: Concentratieproblemen-Darmkrampen

Ook in de derde aflevering van deze serie met kleinere, onschuldige maar lastige kwaaltjes weer veel homeopathische tips. Bij hardnekkige klachten natuurlijk wel een arts raadplegen! In deze aflevering: concentratieproblemen, darmkrampen bij baby’s, darmkrampen bij volwassenen en diarree op reis.

Homeopathie van A tot Z: Concentratieproblemen-Darmkrampen - Lees verder

Met de vakanties voor de deur is het de hoogste tijd om weer eens kritisch naar onze homeopathische reisapotheek te kijken; door de wettelijke registratie van homeopathische geneesmiddelen is het assortiment zelfzorgmiddelen danig veranderd: een aantal preparaten zijn van de markt gehaald en er zijn ook veel nieuwe preparaten bijgekomen en soms is de produktnaam gelijk gebleven maar de samenstelling gewijzigd.

- Lees verder

Homeopathische reisapotheek voor de vakantie

Of we in de zomermaanden een verre reis ondernemen of gezellig op een camping in de buurt zitten, een kleine homeopathische reisapotheek komt altijd van pas.

Veel homeopathische zelfzorgmedicatie is verkrijgbaar in complexpreparaten, waarin een aantal middelen gecombineerd zijn die allemaal voor die ene kwaal bedoeld zijn.

Homeopathische reisapotheek voor de vakantie - Lees verder