Homeopathie in het nieuws

De klassieke homeopathie staat niet stil. Sinds deze alternatieve geneeswijze door Samuel Hahnemann werd ontdekt, stond homeopathie en de homeopathische behandeling veelvuldig ter discussie. Nieuws en ontwikkelingen in en om het vakgebied van de homeopaat leest u in onderstaande artikelen.

Homeopathisch nieuws

In deze aflevering vindt u nieuws over homeopathische grieppreventie en de toepassing van homeopathie bij overgangsklachten. Verder nemen we een kijkje in de boeiende wereld van de nanodeeltjes.
Homeopathie effectiever dan Prozac
Hormonale veranderingen in de menopauze kunnen bij vrouwen nogal wat klachten veroorzaken, zoals onder andere depressiviteit. Het academisch medisch centrum van de Universiteit van Mexico [...]

Homeopathisch nieuws - Lees verder

De week van de homeopathie

Elk jaar wordt in april wereldwijd de Week van de Homeopathie gehouden. Tijdens die week wordt extra aandacht besteed aan een speciaal onderwerp en deze keer was het thema Infectieziekten.
Bij infectieziekten is het niet ongebruikelijk om antibiotica voor te schrijven. Echter een groot probleem hierbij is dat bij veelvuldig antibioticagebruik de ziekmakende bacteriën, die je [...]

De week van de homeopathie - Lees verder

Homeopathie internationaal

Artikelen met positieve informatie over homeopathie worden nauwelijks geplaatst in de reguliere bladen. De vroegere hoofdredacteur van het gezaghebbende medische vakblad, The Lancet, bevestigde dit enige tijd geleden. Ook de ombudsvrouw van De Volkskrant erkende dat bij het wetenschapskatern van deze krant over dit onderwerp met twee maten wordt gemeten: positief nieuws wordt niet geplaatst, [...]

Homeopathie internationaal - Lees verder

Homeopathisch nieuws

In deze aflevering een aantal nieuwsfeiten en actuele ontwikkelingen binnen de homeopathie op een rijtje.

Homeopathisch nieuws - Lees verder

Homeopathie en het Hahnemannjaar

Op 10 april 2005 is het 250 jaar geleden dat Samuel Hahnemann, de grondlegger van de homeopathie, geboren werd. Reden genoeg voor homeopaten wereldwijd om de week van 10 tot 17 april uit te roepen tot “week van de homeopathie” en het jaar 2005 tot “Hahnemann-jaar”. De bewondering voor deze briljante arts en apotheker komt in vele landen tot uiting middels congressen, publicaties en tentoonstellingen, én het WHO-rapport over homeopathie dat in mei door de Wereldgezondheidsorganisatie wordt uitgebracht.

Homeopathie en het Hahnemannjaar - Lees verder

In het nieuws

Veel verwarring ontstond er de afgelopen maanden onder gebruikers van homeopathische middelen. Berichten over een stroef verlopende registratie waardoor sommige middelen vanaf 1 januari 2002 niet meer verkocht zouden mogen worden, werden afgewisseld met beelden van een steeds strenger kijkende minister van Volksgezondheid, die vast zei te houden aan haar standpunt. Wat was er nu eigenlijk aan de hand en verandert er veel in homeopathisch Nederland of is alles een storm in een glas water geweest? Laten we de zaken nog eens op een rij zetten.

In het nieuws - Lees verder

Homeopathie in het nieuws

Homeopathie en aanverwante zaken stonden het afgelopen jaar weer volop in het nieuws. In deze aflevering van Homeopathische Praktijk laten we ons licht schijnen op een paar van deze homeopathische nieuwsfeiten.

Homeopathie in het nieuws - Lees verder