Homeopathie van A tot Z

In deze artikelen bespreek ik de homeopathische aanpak van kleine (maar vaak lastige!) kwaaltjes, en wel in alfabetische volgorde: dus van aambeien tot zuurbranden en van acné tot (wie weet) zweetvoeten. Uiteraard geldt ook bij kleine, ogenschijnlijk onschuldige, kwaaltjes het aloude advies: raadpleeg bij aanhoudende klachten uw arts.

Homeopathie van A tot Z: Poliepen en pijn

In deze aflevering speelt de rode bosmier een belangrijke rol bij de homeopathische behandeling van poliepen, maar ook bij de homeopathische aanpak van chronische pijnklachten.
Poliepen
Poliepen zijn uitstulpingen die kunnen ontstaan in de slijmvliezen van bijvoorbeeld neus(bijholtes), stembanden, dikke darm en baarmoeder(hals). Ze zien eruit als kleine paddestoeltjes. Meestal zijn ze goedaardig en je merkt er [...]

Homeopathie van A tot Z: Poliepen en pijn - Lees verder

Homeopathie van A tot Z: Peesontsteking-Plankenkoorts-Pijn

Op reis door het homeopathische alfabet hebben we de P bereikt, de letter van klachten als peesontstekingen, plankenkoorts en pijn.
Peesontstekingen
Pezen vormen de hefboomverbinding tussen spieren en botten. Ze kunnen bij veel en/of fout gebruik gemakkelijk overbelast raken. Bij RSI (muisarm), tenniselleboog, joggersknie, breiknobbel, carpaaltunnelsyndroom enz. zijn de pezen, peesaanhechtingen of de peesschede geïrriteerd en pijnlijk. [...]

Homeopathie van A tot Z: Peesontsteking-Plankenkoorts-Pijn - Lees verder

Homeopathie van A tot Z: Obstipatie

De werking van homeopathische geneesmiddelen verschilt wezenlijk van de werking van chemische en kruidengeneesmiddelen. Bij chemische en kruidengeneesmiddelen neemt u een kleine hoeveelheid van een bepaalde stof in, die vervolgens een aantal uren of dagen een geneeskrachtige werking heeft, maar daarna is het uitgewerkt. Zoals trouwe lezers inmiddels al weten worden ook homeopathische geneesmiddelen gemaakt [...]

Homeopathie van A tot Z: Obstipatie - Lees verder

Homeopathie van A tot Z: Menstruatieklachten

In september 1996 werd de eerste aflevering van deze artikelenreeks over homeopathie gepubliceerd in de wijkkrant Nummer 1. Inmiddels zijn we meer dan 70 publicaties en ruim 15 jaar verder! Wilt u een eerder verschenen artikel nog eens nalezen: op de website staan alle artikelen die eerder in de Nummer 1 verschenen zijn. In de [...]

Homeopathie van A tot Z: Menstruatieklachten - Lees verder

Homeopathie van A tot Z: Lippen-Littekens-Maag

Veel minerale, dierlijke en plantaardige stoffen die in de natuur voorkomen veroorzaken vergiftigingsverschijnselen als mensen ze zouden innemen, met andere woorden: mensen worden er ziek van. Homeopathische geneesmiddelen, die van deze stoffen worden gemaakt, bevatten geen giftige stoffen meer maar slechts een soort afdruk, zoals een foto, van de oorspronkelijke stof. Deze homeopathische afdruk herkent [...]

Homeopathie van A tot Z: Lippen-Littekens-Maag - Lees verder

Homeopathie van A tot Z: Keelpijn-Kneuzingen-Koortslip

In deze aflevering over kleine maar lastige aandoeningen staat de homeopathische aanpak van keelpijn, kneuzingen en koortsuitslag centraal. Uiteraard geldt weer: bij twijfel en bij aanhoudende klachten uw arts raadplegen.
Keelpijn
Je kunt pijn in je keel krijgen door teveel praten, rook of scherp eten, maar keelpijn die doorzet wordt vrijwel altijd veroorzaakt door een verkoudheidsvirus dat [...]

Homeopathie van A tot Z: Keelpijn-Kneuzingen-Koortslip - Lees verder

Homeopathie van A tot Z: Ischias en jicht

In het zesde deel van deze alfabetische miniserie komen we bij de I van Ischias en de J van jicht.

Homeopathie van A tot Z: Ischias en jicht - Lees verder

Homeopathie van A tot Z: Haaruitval-Hahnemann

Op reis door het alfabet zijn we in het vijfde deel van deze serie aanbeland bij de H van Haaruitval, maar ook bij de H van Homeopathie en haar grondlegger Hahnemann.

Homeopathie van A tot Z: Haaruitval-Hahnemann - Lees verder

Homeopathie van A tot Z: Examenvrees-Faalangst-Griep

Dit is alweer de vierde aflevering van deze serie. Nog steeds geldt: bij twijfel niet zelf blijven dokteren, maar een arts raadplegen! In deze aflevering: examenvrees en faalangst, en griep.

Homeopathie van A tot Z: Examenvrees-Faalangst-Griep - Lees verder

Homeopathie van A tot Z: Concentratieproblemen-Darmkrampen

Ook in de derde aflevering van deze serie met kleinere, onschuldige maar lastige kwaaltjes weer veel homeopathische tips. Bij hardnekkige klachten natuurlijk wel een arts raadplegen! In deze aflevering: concentratieproblemen, darmkrampen bij baby’s, darmkrampen bij volwassenen en diarree op reis.

Homeopathie van A tot Z: Concentratieproblemen-Darmkrampen - Lees verder

Homeopathie van A tot Z: Bedplassen-Blessures-Bijholtes

Ook in deze aflevering gaan we weer alfabetisch langs kleine, maar lastige kwaaltjes, waarbij een homeopathische aanpak uitkomst kan bieden: bedplassen, blessures en verwondingen en bijholteontstekingen.

Homeopathie van A tot Z: Bedplassen-Blessures-Bijholtes - Lees verder

Homeopathie van A tot Z: Aambeien-Acne-Aften

In de komende afleveringen veel aandacht voor de homeopathische aanpak van kleine (maar vaak lastige!) kwaaltjes, en wel in alfabetische volgorde. Ditmaal aambeien, anuskloofjes, acne en aften.

Homeopathie van A tot Z: Aambeien-Acne-Aften - Lees verder